Har onlinespill endret spillevanene våre?

Det er mye som tyder på at onlinespill har endret vanene våre og hvordan vi spiller. Men hvordan og var det egentlig bedre før? Det skal vi se nærmere på her.

Analogt og digitalt spill

De fleste som er voksne i dag husker at digitalt spill var noe helt annet på 1980- 1990 og tidlig 2000-tallet. Mange av oss fikk datamaskin, men det tok lang tid før spill var tilgjengelig i den utstrekning det er i dag. Svært mange har også et nostalgisk forhold til spillemaskiner som SEGA eller Nintendo 64, som man kunne spille Pokémon og Super Mario Cart på.

Derfor er det heller ikke så rart at spill med litt samme estetikk og hint av samme univers er svært populære i dag. Nintendo har for eksempel lansert en ny spillemaskin, Nintendo Switch, som gjør det mulig å bli like hekta på noen av de gamle klassikerne i ny drakt, som man var for 25 år siden. Vi liker nostalgiske spill, men det er allikevel relevant at utviklingen går fremover. Vi finner oss rett og slett ikke i de samme teknologiske utfordringene i dag, som vi gjorde for noen år siden. Dermed så er det mye større grunn til å undersøke hvordan det som i dag skjer online påvirker oss.

Det er nemlig lenge siden man satte seg ned over et slag Monopol eller Den forsvunne diamant på hytta. Nå har de fleste bredbånd eller fibernett uansett hvor de befinner seg. Sånn var det unektelig ikke for få år siden, og det har gjort noe med oss, at vi har det samme utvalget overalt.

Når er det nemlig bare å gå inn på nettet hvis man vil finne god underholdning i form av spill. På GambleGuys.com kan du se mange gode eksempler på norske spillesider som gjør det som tidligere var umulig mulig. Vi har uendelig tilgang til underholdning og vi kan spille når vi vil og hvor vi vil og det fører i mange tilfeller til at vi spiller mer. Dermed blir vi også bedre i noen spill og søker konstant nye utfordringer som bransjen må innfri.

Finn de beste spillene online

Derfor er det også viktig at man finner de spillesidene som kan tilby gode spill. Ikke bare konsumerer vi langt mer innhold, vi blir også mer kresne. Høyere krav til kvalitet og underholdningsverdi har også lagt press på spillesider online for å produsere bedre spill, og det er noe som kommer deg som forbruker til gode.

Vi har altså gått fra å spille analogt med brettspill (som faktisk også har fått en renessanse) til å spille digitalt på spillemaskiner og aller sist på nett. Når vi spiller online så utspiller spillet seg i samtid på en annen måte enn man opplever med en spillemaskin, og det er også mulig å spille med andre mennesker over hele verden. Dette bidrar altså i enkelttilfeller til å skape et digitalt, sosialt samhold. Det har med andre ord endret seg drastisk fra at vi bare kunne spille med dem som var i samme rom, eller på samme LAN, til at hele verden ligger åpen gjennom spill.

You may also like...