Opprett din egen hjemmeside

Skal du lage din egen hjemmeside? Så kan du få noen gode tips her til hvor du skal begynne og hva du skal tenke på når du skal lage din helt egen hjemmeside, så du får en god start.

Kjøp og registrer ditt eget domene

Når du skal lage en hjemmeside, så kan det være veldig lurt å registrere et domene som samsvarer med det du skal lansere en hjemmeside om. Hvis det er for bedriften din eller ditt eget merke, så er det veldig viktig å varemerkeregistrere, så du sørger for at andre ikke kan registrere bedriftsnavnet ditt. Et domenenavn kan være så enkelt som nettklikk.no eller edicra.no, og deretter skal du finne et domenehotell, som kan gi deg flere løsninger i et. Det kan for eksempel være løsninger som e-post og hosting. Dermed er du faktisk klar til å begynne på det aller viktigste når det kommer til å opprette sin egen hjemmeside – nemlig innholdet.

Fokus på innhold

Når alt det viktige er på plass, kan du begynne å fokusere på det som er viktig, nemlig innholdet. Innholdet er mye viktigere enn du kanskje tror når du skal lage en hjemmeside, og det er viktig å fokusere på kvalitet – noe som har verdi for leseren. Det er altså ikke bare å fylle siden med alt mulig, men sørge for at du skriver noe og publiserer bilder eller videoer som henger sammen i en rød tråd gjennom siden din.

Legg mye tid i å produsere innhold eller få noen til å gjøre det for deg, som kan produsere innhold i den kvaliteten du ønsker, så du kan gi leserne eller kundene dine det de fortjener. Det er mye konkurranse innenfor nesten alle emner på nettet, så det kan være lurt å ha som mål å være best på et bestemt emne og det krever godt innhold.

Fokus på design

Det er ikke bare innhold som er viktig, design er også veldig viktig. Det er fordi design er en essensiell del av enhver hjemmeside og vi blir mer og mer kresne når det kommer til akkurat dette. I internettets barndom var ikke dette en like stor prioritet, men nå er det så lett å lage flott og godt design, at det finnes få hjemmesider som ikke har dette fokuset. Vi har rett og slett vennet oss til at ting på nettet ser bra ut, nesten uansett hva det er. Så derfor skal du ikke gjøre den feilen å tenke at dine lesere eller kunder ikke synes dette er viktig, bevisst eller underbevisst er dette nemlig noe vi fokuserer mye på når vi besøker en hjemmeside.

Bilder i høy kvalitet og god oppløsning er svært viktig, og det samme er en flott logo og et brukervennlig oppsett. Det er lurt å teste hjemmesiden litt før man publiserer den, for å sikre at alt fungerer akkurat som det skal. Når du har gjort dette, så er du faktisk klar til å lansere din helt egen hjemmeside.

You may also like...