Bygg nettside – og velg det perfekte domenet

Ofte opplever vi å trenge en nettside. Dette kan være en nettside til privat bruk, eller en som skal representere firmaet vårt. Uansett hva den skal brukes til, er det svært viktig at den ser presentabel og profesjonell ut. Heldigvis finnes det nå en rekke verktøy som kan hjelpe oss med akkurat dette. Til og med om dette er ny verden for deg, kan du faktisk få det til helt på egen hånd.

Når du planlegger å bygge en nettside, må du først og fremst ha klart for deg hva nettsiden skal brukes til. Dette bør du skrive ned punkt for punkt, og vil hjelpe deg videre i utviklingen av siden. Om du har noe erfaring med å bygge nettside fra før, kjenner du nok til ulike steder hvor du kan gjøre dette. Om du er helt ny vil vi gi deg noen gode forslag.

En nettside som skal handle om samferdsel & infrastruktur, vil ha et helt annet utseende enn en side som handler om katter. Dette høres jo ut som en selvfølge, men er for mange virkelig ikke det. Om du studerer ulike nettsider ser du at noen har et tydelig og gjennomgående tema, mens andre har et sammensurium av ulike komponenter som ikke gir helt mening.

På din nettside vil du at hvem du er og hva du gjør, skal komme godt frem. Dette skal ikke være noe leserne dine må spekulere i. Du kan også være helt sikker på at de ikke vil være lenge på siden din, om den ikke er klar og tydelig. Et fint design er også et must. Tenk at nettsiden skal være innbydende som du vil gjøre hjemmet eller arbeidsplassen din, før gjester kommer på besøk.

Velg domenet

Det å velge hvilket domene du skal gå for, kan være en utfordring i seg selv. Her skal vi heldigvis hjelpe deg litt på vei. Når du har helt klart for deg hva siden din skal handle om, kan du sette i gang med denne prosessen. Navnet bør være kort og konsist, og gjerne beskrive deler av det du gjør. Husk på at et for langt domenenavn, kan bli veldig vanskelig for folk å huske.

Tenk selv på ulike domenenavn. Hvilke er det du husker godt? Sjansen er stor for at de du husker best enten er korte, bruker rim eller beskriver godt hva de driver med. Om du kan få inn et nøkkelordene som beskriver bedriften din i domenet, vil dette også være svært positivt. Om du ser på en side som Spillguide.com, har disse et navn dom beskriver svært godt hva de driver med.  

Med denne type navn på nettside, vil verken du eller noen av spillerne som besøker siden, ha noen som helst tvil om hva de driver med. Dette er kjekt, og gjør at google lettere kan anbefale siden til de som vil finne den interessant. Om du skal starte en nettside for en treningsbutikk, vil noe som nevner noe treningsrelatert være det beste valget.  

En annen viktig ting er å gjøre domenenavnet lett å stave, og å uttale. Om du bruker kompliserte vendinger, er sjansene store at dine kunder eller lesere, ikke husker hva det var. La oss nå ta en nærmere titt på hva et godt domenenavn må inneholde. Dette bør være et navn som er lett å huske, og gjerne får en til å trekke på smilebåndet.

Kreative domenenavn

Det finnes en rekke nettsider som kan hjelpe deg med å finne det perfekte domenenavnet. Dette er generatorer som slår sammen ord eller navn du velger, til en mer kreativ løsning. Namecheap og Bust a name er to av disse. Den kjente plattformen Shopify har også en god generator som kan hjelpe deg å komme opp med det perfekte navnet.

Det disse generatorene gjør er å finne en mer kreativ løsning, basert på hvilke ord du oppgir som beskrivende. Dette er en fin måte for å få helt nye ideer, du ikke ville tenkt på selv. Når du har funnet noen passende navn, kan det være lurt å spørre noen du kjenner hva de syns. Forhør deg om navnet er lett å uttale, og om de syns det er beskrivende nok.

Et domenenavn skal være fengende, og lett å huske. I Norge ser vi at bloggere ofte bruker sitt eget navn på siden sin. Dette fungerer bra når de har et kjent navn, folk lett husker. Om de ikke er kjente er det vanskeligere å huske i begynnelsen. Navn er vi uansett mer vant til å lære. Om dette noe du vil vurdere å bruke er opp til deg.  

Vi håper denne artikkelen ga den noen gode ideer, til din nye nettside. Om du er nøye med detaljene, og ikke forhaster deg, er sjansen større for at du slippe dobbelt arbeid. Vi gleder oss til å se din nye side!

You may also like...