Hvordan lage nettside i WordPress?

Har du domenenavnet klart, men mangler selve nettsiden? En av de enkleste måtene å lage nettside på, er ved å benytte seg av WordPress. Dette CMS-systemet er dessuten gratis, noe som gjør at det passer for alle!

I denne guiden skal vi se nærmere på hvordan du kan lage en nettside i WordPress ved å følge noen enkle trinn. Gode nettsider, som denne nyhetssiden om bygg og anlegg, kjennetegnes av oversiktlige og brukervennlige løsninger.

Nettopp brukervennlighet er noe som står sentralt i WordPress. Her kan du velge mellom mengder av design og utvidelser. Slik kan du lage en nettside som er skreddersydd dine behov.

Steg 1:  Finn et domenenavn

Før du lager en nettside i WordPress, må du sikre deg et godt domenenavn. Akkurat dette temaet finner du mye informasjon om her på Domeneinfo.no. Gå inn på en nettside som selger domenenavn, og søk opp aktuelle domenenavn du kunne tenkt deg.

Noen domenenavn kan være opptatt, eller kan kjøpes for en relativt billig penge. Prøv gjerne å lage et domenenavn som sier noe om hva nettsiden handler om.

Når domenenavnet er klart, er du bare få skritt unna å ha en egen nettside. Dersom du ønsker å se et eksempel på en WordPress-side, kan du besøke GO-Online.no. Denne nettsiden er både oversiktlig og stilig!

Steg 2:  Finn et webhotell

I tillegg til domenenavn, må du finne et webhotell som kan hjelpe deg med hosting av nettsiden. Uten et webhotell, vil ikke siden din kunne vises på nett.

På webtjeneren vil alle filene du laster opp til nettsiden lagres. Webhotellet vil også være ansvarlig for nettsidens oppetid. Velg derfor et webhotell som sørger for tilstrekkelig med lagringsplass og god driftssikkerhet. Mange webhoteller inkluderer gratis SSL-kryptering.

Steg 3: Installer WordPress

Så snart du er innlogget på webhotellet ditt, kan du installere WordPress på ditt aktuelle domenenavn. Webhotellet ditt forklarer deg hvordan dette skal gjøres, steg for steg.

Du kan deretter logge deg inn på WordPress-nettsiden din ved å følge admin-lenken (dette er normalt sett bare nettsidenavnet etterfulgt av «/wp-admin».

Steg 4: Tilpass WordPress-siden din

Dersom du går inn på lenken til nettsiden din vil du se det designet/temaet du valgte da du installerte WordPress. Dette kan du enkelt endre på dersom du ikke er fornøyd. Klikk på «Utseende – tema» fra kontrollpanelet på siden din.

Det er nå selve moroa begynner. Velg og vrak blant spennende og brukervennlige WordPress-temaer som er ferdiglaget. Temaene er gratis, men du kan også finne spesiallagde temaer som du kan kjøpe.

Du kan også tilpasse nettsiden din i WordPress ved å installere utvidelser, også kjent som plugins. Dette er funksjoner du kan legge til på nettsiden din. En grunnleggende nettside i WordPress er nokså enkel, og egner seg best for blogging og lignende.

Ønsker du for eksempel å lage nettbutikk i WordPress, vil du måtte kjøpe utvidelser som WooCommerce eller lignende.

Oppsummering: Slik lager du nettside i WordPress

Dersom du ønsker å lage nettside på en billig og enkel måte, er WordPress kanskje det beste valget. Etter at du har valgt et domenenavn, trenger du bare å finne et webhotell. Deretter kan du installere WordPress og tilpasse siden etter eget ønske.

Det å lage nettside i WordPress gir deg utallige muligheter. Velg mellom spennende temaer og plugins, og tilpass siden etter eget ønske. Finn et domene og sett i gang!

You may also like...