Slik finner du norske domener

Nordmenn blir ofte dratt frem som en av de nasjonene som har gått helt amok med netthandelen. Da vi har store midler å rutte med, og ikke minst en infrastruktur som har holdt oss helt foran i internettkappløpet, så er netthandelen vel etablert her til lands. I det hele tatt er ikke bare netthandelen stor, men den er også veldig spredt, og alle og enhver kan bli med på leken. Alt som kreves er å kjøpe et domene, et webhotell, og bygge en nettside. Førstnevnte er første steg, og kanskje det aller viktigste steget i prosessen.

Naturligvis ønsker du deg et fengende domenenavn, men samtidig skal det også resonnere med bedriftens navn eller virksomhet. Det kan derimot være en større utfordring enn en hadde tenkt seg. Om du skal søke etter om det domenet du ønsker er ledig, så finnes det et par alternativer:

WhoIs sin database avslører domeneeiere

Mest sannsynlig vil du støte på at noen allerede eier det domenet du helst ønsker deg. Uansett hvilket marked du driver innen, så kan du nesten garanteres at gigantene har kjøpt opp de beste domenene. Du kan derimot søke opp i WhoIs sin database for å se akkurat hvem som eier domenene, og med et godt bud kan du fort lande et av disse domene uansett. Dette er derimot ofte en dyr prosess for gründere, selvfølgelig dog avhengig av hvor verdifullt domenet er og ikke minst hvem det er som eier domenet. Domeneoppslag i alle norske domenenavn.

Finn ditt domene hos en domeneforhandler

Et annet alternativ er å søke opp de domene du ønsker hos domeneforhandleren. Her vil du bli varslet om domenet allerede er eid eller ikke. Merk at det å søke etter domenet i nettleseren ikke nødvendigvis alltid vil fungere til din fordel. Naturligvis vil søk på de fleste domener enten gi deg en nettside med innhold, eller en beskjed som at domenet er parkert, men dette er altså ikke alltid tilfellet, spesielt om domenet akkurat har blitt solgt bort. Derfor er det et sikrere kort å se hos domeneforhandleren, der eierskap er kontinuerlig oppdatert. Da kan du få et bedre overblikk over hva det er som er tilgjengelig av domener, enten du ønsker .no domener eller andre typer.

Søk i listen over utløpte domener for en juvel

Utløpte domener er domener som tidligere har blitt brukt, men som nå altså er utløpt – det vil si, eier har ikke fornyet abonnementet på eierskapet av domenet. Her vil det komme mange rare domener som har vært eid av håpefulle individer, men innimellom dukker det opp en juvel også. Spesielt gode kan korte, eldre domener med alminnelige navn være. Disse kan faktisk være verdt opp til flere titalls tusen, så det er liten tvil om at å følge med på denne listen kan være en god ide, enten du leter etter et spesifikt navn til din nettside, eller bare ønsker å tjene litt ekstra penger.

You may also like...