Tenk på dette før du velger domene

Når man skal bygge en hjemmeside er det mange viktige elementer man skal ta med i prosessen sin, og valget av domene er noe som er mer viktig enn det de fleste tror. Men hvis man aldri har jobbet med dette før, kan det være vanskelig å se for seg hvordan man skal kunne komme fra A-Å, og derfor skal vi i denne artikkelen gå igjennom noen av de viktigste tingene.

Hvis du skal bygge din egen hjemmeside for aller første gang og skal velge et domene som et ledd i dette, er denne artikkelen skrevet til deg. Under får du innblikk i de tre viktigste tingene du må tenke på når du skal velge domene.

1 Vær sikker på at domenet du velger ikke kan forveksles med et annet

En av de tingene mange glemmer når de skal velge et domene er at det faktisk er smart å ikke la seg inspirere for mye av andre. Hvis man for eksempel vil lage en side der man kan finne informasjon om casino spill, betting eller andre pengespill på nett, er det viktig å ha et navn som skiller seg ut og ikke velge noe som ligner på noe annet.

Et eksempel på dette er NorgesSpill. Dette er en side som mange andre sider har latt seg inspirere av, men dette er faktisk til fordel for denne siden, fordi mange havner der i stedet for på de mindre sidene på grunn av at det er en populær side, der mange spillere liker å spille – noe som gjør at siden ikke bare har bra spill, men også har bra SEO i søkemaskiner som Google.

2 Sjekk at domenet faktisk er tilgjengelig

Det å sjekke at domenet ditt er tilgjengelig er en annen viktig del av prosessen, og her er det mange som blir litt overrasket over at det noen ganger er begrensninger på hvem som kan kjøpe de forskjellige domenene, så dette er absolutt verdt å sjekke ut på forhånd.

Det er flere måter du kan sjekke at domenet er tilgjengelig. Og i bunn og grunn handler det om å sjekke to forskjellige ting:

  • Sjekk at domenet er ledig i databasen. Dette kan du enkelt sjekke på de fleste sider som selger domener, og det finnes også en egen side der du kan sjekke .no-domener.
  • Sjekk at du kvalifiserer deg til å ha det domenet du vil ha. For eksempel er et .no-domene noe der det er krav til den som søker om å få det, mens .com-domener typisk er frie for alle.

Når du har sikret deg at begge disse elementene er sjekket, kan du kjøpe det domenet du ønsker deg.

3 Sørg for at du kan kjøpe domenet med flere endelser

Når man kjøper et domene er det viktig at man samtidig hindrer andre fra å kjøpe domenene som du eier, og dermed kanskje lage trøbbel for deg senere. Dette hindrer du ved å for eksempel kjøpe domenet ditt med flere endelser, slik at du eier både .com, .no og andre relevante domener som kan ende med å være konkurrerende med ditt.

En annen viktig ting er å kjøpe domenet ditt fra et bra sted, og dette innebærer å for eksempel lese anmeldelser av nettsider som selger domener før du velger, sånn at du vet at du velger riktig. Det å være tilknyttet et bra sted er viktig, for det med brukervennlighet i forbindelse med å sette opp mail, peke domenet riktig sted og alt mulig annet er noe som virkelig kan spare deg mye fremtidig frustrasjon, så invester litt i forarbeidet for å finne det rette stedet!

You may also like...