Kom i gang med å investere

Det å investere er noe som mange flere har fattet interesse for, enn det vi har sett innenfor de siste mange tiårene. Og det er mange gode grunner til å begynne å investere. Blant annet den norske pensjonsordningens, og de endringene man som borger må forvente i løpet av de neste mange tiårene, er blant grunnene mange oppgir. Men hva burde man vite før man begynner? Les videre her.

Det å investere er noe som mange har et veldig snevert inntrykk av, og ofte holder man seg tilbake fra å komme i gang selv, fordi man kanskje ikke føler at man vet helt nok. Men sannheten er at det er mye enklere å komme i gang enn det de aller fleste tror, og man behøver absolutt ikke å ha en master i økonomi for å bli god til å investere. Her er noen tips som er gode å ha med seg på veien.

Det er mange måter å investere på

En av de misforståelsene som er vanlig å bli fanget av før man begynner å investere, er at man ikke vet at det er mange forskjellige måter å investere på og man har derfor rik mulighet til å finne noe som passer sine egne ambisjoner og ønsker best. For eksempel kan du ikke bare investere i aksjer, men også i CFD, ETF, opsjoner, valuta, krypto og mange andre ting. Det å finne den beste modellen for seg og de økonomiske ønskene og målene man har er et viktig sted å begynne.

Bli kjent med deg selv som investor

Det å begynne å investere handler også om å ta riktige valg i forhold til de verdiene man har og ikke minst hva man er komfortabel med. Noen har lav toleranse for risiko, mens andre har høy toleranse for risiko. Det å finne ut av hvilken risiko man er villig til å ta med pengene sine er en viktig del av å bli en god investor.

Noe mange også snakker om i forhold til å bli kjent med seg selv som investor, er hvordan etikk spiller inn i beslutningene våre. I et kapitalistisk samfunn er dette for noen et utopisk spørsmål, men for mange blir det å investere mer bærekraftig, et viktig fokus for eksempel. Det er mange elementer som spiller inn i dette, men det er verdt å ta stilling til på et individuelt plan.

You may also like...