Anmeldelse av Disney Plus

Disney Plus er en av de nyeste strømmetjenestene for film og serier. Her finner man et enormt innhold som varierer i kategorier, tema og aldersgrenser. Plattformen ble lansert i november 2019 og drives av Walt Disney Direct-to-Consumer & International, en divisjon av The Walt Disney Company.

Et hav av filmer og serier

Det første som skal nevnes med Disney Plus, er deres store utvalg av innhold. Det er nemlig ikke bare de kjente Disney-filmene du kan se her, tjenesten har også kjøpt opp et utvalg av filmer og serier fra Marvel, Star Wars, Pixar, National Geographic, Star, Blue Sky Studios og 20th Century Fox. Dette gjør siden underholdene og relevant for en større gruppe mennesker, og man får dermed mer ut av et delt abonnement for familien.

Stjernene til Disney Plus er likevel de klassiske filmene vi alle elsker. Her finner du kjente filmer som Mulan, Løvenes konge, Jungelboken og Aladdin. Disney har også laget versjoner av kjente eventyr som historien om den stygge andungen. Som ikke det var nok, kan du finne stjernefilmer som Avatar, Avengers: End game og Pretty Woman.

Tilgang og pris

Under pandemien brukte Disney tjenesten til å lansere filmer som normalt ville gått på kino. Dette gjaldt blant annet filmene Sjel, Mulan, Black Widow og Raya og den siste drage, som koster ekstra med Premium Access. Denne tilleggsytelsen koster 179 kr med et abonnement på Disney+, som fra før koster 69kr i måneden. Prisen for et alminnelig abonnement er svært godt der lignende konkurrenter ligger høyere. For å sammenlikne kan vi se på andre kjente strømmetjenester og deres priser.

Netflix tilbyr et abonnement til to skjermer for 109kr i måneden, Viaplay Film & Serier koster 129kr i måneden, HBO gir seere tilgang for 99kr i måneden mens TV2 Play koster hele 159kr i måneden. Disney Plus er med andre ord billigere enn alle sine største konkurrenter i Norge, noe som gjør ordningen med Premium Access rimelig.

Nye filmer

En fordel med Disney Plus, er at de er tidlig ute med å publisere nytt innhold. Dette har selvsagt noe å gjøre med at de eier innholdet og publiserer det på strømmetjenesten med det samme, men det gjør altså at man hele tiden kan se de nyeste filmene. Det at filmene blir lansert på siden, og ikke kun i kinosalen, er noe som ikke bare har vært en fordel under pandemien. Det er mange som foretrekker å se filmer hjemme, og det er dessuten billigere enn hvis man skal ta hale familien med på kino.

For å konkludere er Disney Plus en svært god strømmetjeneste med stort og variert innhold. Med sin rimelige pris får man mye for pengene, og det er en side der hele familien kan finne noe å se på. Det ble vanskeligere og vanskeligere å finne måter å spille av DVD eller VHS, og det er derfor vi er så glade for Disney Plus. Nå får vi både se de gamle klassikerne, men også alle de nye, fine filmene fra Disney.

You may also like...