Anmeldelse av TunnelBear

TunnelBear er en Canada-basert VPN-tjeneste med en førsteklasses og gratis versjon, og de teller over 21 millioner brukere over hele verden. Den ble grunnlagt i 2011 og kjøpt opp av cybersecurity-giganten McAfee i 2018.

Pris på tjenesten

I tillegg til gratistjenesten tilbyr TunnelBear to betalte abonnementsplaner – et alternativ på 1 måned og 1 år. Den månedlige versjonen koster $ 9,99, mens den årlige faktureres $ 59,88 hver 12. måned (tilsvarer $ 4,99 per måned).

Team kan få gunstige abonnementsalternativer med priser som begynner på $ 207 per år for en gruppe med tre medlemmer. I motsetning til andre planer, kommer denne med en 7-dagers gratis prøveperiode.

Betalinger kan gjøres med kredittkort og Bitcoin, men det siste er bare mulig hvis du kjøper en årlig plan. Ting blir litt vanskelig hvis du trenger refusjon. Selskapet sier at alle betalte beløp ikke kan refunderes, men at de kan utstedes fra sak til sak, noe som er en ganske vilkårlig policy og stort minus.

Kompatibilitet

Tilbyderen har begrenset plattformstøtte. Appene kan installeres på Windows-, Mac-, iOS- og Android-enheter, og det er støtte for Linux, om enn begrenset. Spesifikt inkluderer nettstedet et støttedokument og OpenVPN-konfigurasjonsfiler du kan bruke for å aktivere tjenesten på din Linux-enhet.

Beskyttelsen kan utvides til Chrome, Firefox og Opera ved å installere de respektive nettleserutvidelsene. Grensen for fem samtidige tilkoblinger kan ikke utvides ved å sette VPN på en ruter, og den kan heller ikke installeres på spillkonsoller eller smart-TV, ettersom denne leverandøren ikke støtter noen av dem.

Hva du får

Den gratis planen vil gi deg en snaut 500MB data per måned og en begrensning til bare én gang tilkobling. Siden dette absolutt ikke er nok, kan det være lurt å se på premiumalternativene, som fjerner datatrafikkhetten, tillater opptil fem samtidige forbindelser og gir deg tilgang til prioritert kundeservice.

Tilbyderen letter tilgang til et beskjedent nettverk av servere, som bare dekker 22 land.

De fleste VPN-leverandører tilbyr tilgang til geografisk begrensede tjenester, og dette er delvis sant for TunnelBear. For eksempel kan du trygt streame alt geo-blokkert YouTube-innhold, men prøv å koble til Netflix eller BBC iPlayer, så har du ingen suksess.

Torrenting er derimot tilgjengelig uten begrensninger, og kundesupportteamet kan til og med foreslå de optimale serverne til slike formål.

En liste over pålitelige nettverk lar deg legge til trådløse nettverk du mener er trygge, samt aktivere automatisk TunnelBear-aktivering når du prøver å få tilgang til et som ikke står på den.

SplitBear, eller en split-tunneling-funksjon, er tilgjengelig på leverandørens mobilklienter. Den lar brukeren velge hvilke apper som skal dirigeres gjennom VPN-tunnelen og hvilke som skal ha vanlig Internett-tilgang.

Personvern

TunnelBear gir perfekt personvern ved hjelp av AES-256-kryptering, og OpenVPN og IKEv2-protokoller. Disse brukes om hverandre i Windows- og iOS-klientene, aktivert ved bokstavelig talt å «konkurrere om hverandre for å se hvem som skal koble seg først sammen». Dette betyr at du ikke kan velge hvilken du vil ha. OpenVPN brukes som standard i Android- og Mac-apper.

Ubevisst tilkobling til en ondsinnet parti forkledd som en TunnelBear-server forhindres ved bruk av et krypteringshåndtrykk. På toppen av det forhindrer SHA-256 dataautentisering skadelige aktiviteter som menneske-i-midten-angrepene.

For å sikre at sensitive data ikke faller i gale hender, bruker TunnelBear en kill switch som heter VigilantBear. Det er industristandardverktøyet som slår av hele Internett-tilkoblingen på enheten din hver gang VPN-tilkoblingen blir avbrutt.

En GhostBear-funksjon vil prøve å i tillegg beskytte dine krypterte data mot å bli oppdaget. Det gjør dette ved å maskere VPN-aktivitetene dine som vanlig Internett-trafikk. Du kan prøve dette alternativet hvis du er i et anti-VPN-land som hele tiden er på utkikk etter VPN-er, slik at det kan blokkere dem, som Kina. Vær oppmerksom på at GhostBear ikke er tilgjengelig for iOS på grunn av begrensningene i måten iOS er designet på.

Som en ekstra personverngaranti blir vi presentert for den vanlige listen over data leverandøren lover å ikke logge på. Dette inkluderer IP-adresser, DNS-spørsmål og nettsteder, apper og tjenester som er åpnet under VPN. Noe informasjon samles imidlertid inn, for eksempel hvilken TunnelBear-app du brukte, på hvilket OS, hvor mye båndbredde som ble brukt, samt om du brukte leverandørens apper den siste måneden. Ifølge selskapet er denne minimale mengden informasjon nødvendig for å kunne fungere.

For å bevise at det ikke har noe å skjule, har TunnelBear hentet inn en uavhengig revisor for å undersøke plattformen sin og publisere en omfattende rapport om den. Selskapet som gjennomførte tilsynet, Cure53, oppdaget ingen kritiske sikkerhetsproblemer. TunnelBear har gjort dette prisverdige gjerningen i to år på rad.

Ytelse

TunnelBear kobles uten problemer, gir raske tilkoblings-tider og solide lokale nedlastingshastigheter for Storbritannia. Imidlertid gir testing i USA noe mindre entusiastiske resultater, og nådde en topp på 95 Mbps på en 475 Mbps linje.

Allikevel kan en ganske trygt bruke TunnelBear til de aller fleste formål, slik som for eksempel streaming og gaming i relativt høy kvalitet. Det viktigste for mange i henhold til hastigheter er at en ikke skal legge merke til at VPN programmet kjører i bakgrunnen, og det gjør en rett og slett ikke med TunnelBear.

Kundeservice

Brukere har tilgang til en anstendig kunnskapsbase på nettstedet, delt inn i kategorier – Kunngjøringer, Komme i gang, Fakturering og betaling, feilsøking, TunnelBear for team og Kontakt oss. Du kan også lese TunnelBear-bloggen for å få noen interessante innsikter i VPNs verden.

Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du tenke på å bruke den siste kategorien på støttesiden – Kontakt oss, men håper ikke på et raskt svar. Kontaktalternativene inkluderer ikke live chat, slik at du bare kan snakke direkte med noen som jobber der hvis du svarer på et spørreskjema og beskriver problemet ditt i et kontaktskjema. For å få tilgang til den, må du imidlertid opprette en konto, som ikke er ideell.

Konklusjon

TunnelBear er en solid VPN-tjeneste for brukere som krever overlegen privatliv. Spesielt har den flere sikkerhetsverktøy av høy kvalitet. Det er litt begrenset på andre områder, for eksempel plattformstøtte, antall servere, prisplaner, og det gir ikke tilgang til noen av de populære streamingkanalene som Netflix, BBC iPlayer eller Amazon Prime.

You may also like...