Anmeldelse av ProtonMail

Du har kanskje hørt om ProtonMail – en sveitsisk e-posttjeneste som er mest kjent for å bruke ende-til-ende-kryptering for å holde personvernet ditt urørt. Hvis du allerede er bruker av den aktuelle tjenesten, kan det hende du vet at tjenesten kan nås enten via de dedikerte mobilklientene for iOS og Android eller ved å bruke tjenestens offisielle webapplikasjon.

Men som vi er sikre på at de fleste av dere er enige om, er det ikke spesielt ideelt å få tilgang til webmail-klienter via nettlesere, spesielt hvis du trenger å bruke nettleseren til forskjellige andre oppgaver i samme øyeblikk.

Siden det ikke er noen offisiell klient for Windows, som PC-bruker, har du to valg: du kan enten bruke webapplikasjonen, eller du kan bruke tjenestene som tilbys av ProtonMail Desktop – en uoffisiell ProtonMail-klient.

Akkurat som å bruke den offisielle nettappen, bare bedre

Med bare noen få ord er ProtonMail Desktop et elektronisk basert innpakning som i utgangspunktet bringer hele funksjonaliteten til webappen fra nettleseren og til datamaskinens skrivebord, for en anelse bekvemmelighet.

Det er et par andre grunner til at du kanskje også vil bruke denne uoffisielle klienten. For det første har den også integrering av oppgavelinjer, noe som gjør det litt lettere å få tilgang til under de fleste forhold.

Enda viktigere er det faktum at det lar deg jobbe med flere ProtonMail-kontoer samtidig og fra samme sted, noe som ikke kan gjøres med de fleste daglige nettlesere. Sist, men ikke minst, kommer innpakningen også med støtte for innfødte varsler, så det er enda mindre sjanse for at du går glipp av viktige nye e-poster.

Veldig bra ProtonMail stasjonær klient, selv om den er en uoffisiell

Hvis du tar alt i betraktning, hvis du er en aktiv ProtonMail-bruker, er det virkelig ingen grunn til at du ikke skal benytte deg av denne uoffisielle klienten som er bygget med webteknologier. Ikke bare tilbyr det deg en mer tilgjengelig måte å håndtere e-postene dine på, men det lar deg også jobbe med flere kontoer fra samme sted.

Og du bør ikke bekymre deg for appens responstid, selv om du ikke er spesielt glad i Electron-apper. Applikasjonen fungerer jevn, med raske lastetider og uten andre irriterende knirker. Og det er også tilgjengelig for macOS og Linux.

Merk at mens ProtonMail Desktop i seg selv er et gratis og åpent kildekode-program, tilbyr ProtonMail-tjenesten imidlertid forskjellige andre prisplaner. Derfor er det verdt å påpeke at i gratisplanen er lagring begrenset til bare 500 MB. Andre begrensninger inkluderer maksimalt 150 meldinger per dag, begrenset støtte, bare 3 mapper og ingen tilpassede filtre.

Konklusjon

ProtonMail har vært i markedet i mange år og fungert som en ypperlig måte for både privatpersoner og bedrifter å kryptere og skjule innhold i e-post. Selv om din e-post helt sikkert har en form for sikkerhet den dag i dag, så er det ingen som slår ProtonMail på akkurat dette punktet.

Du kan laste ned programmet til en rimelig pris, eller helt gratis, dog med noen begrensinger. Ønsker du å holde e-posten trygg, så er ProtonMail din beste venn!

Les flere IT-nyheter på norsk.

You may also like...